Avenços mínims en la taula de partits entre Govern i Moncloa

Aquesta tarda s'han reunit a Barcelona els consellers Aragonès i Artadi i la ministra Calvo
Imatge arxiu reunió Generalitat i Moncloa

La Generalitat i la Moncloa han "avançat" aquest divendres en la posada en marxa d'una "mesa de diàleg polític de partits" per tal de trobar una sortida al conflicte existent entre Catalunya i Espanya.

En aquests termes valoren fonts del Govern la reunió que han mantingut aquesta tarda la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, i el vicepresident Pere Aragonès amb la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo. La cita s'ha celebrat a partir de les cinc de la tarda al departament d'Economia, a la Rambla Catalunya.

Les dues parts s'han emplaçat a "seguir treballant en les pròximes setmanes en aquest àmbit", sense entrar en concrecions.

També s'ha abordat seguir treballant amb comissió bilateral Estat-Generalitat, que es va reunir per última vegada l'1 d'agost al Palau de la Generalitat, però no va servir per arribar a cap acord en matèria d'autodeterminació com pretenia el Govern.

La cita d'aquest divendres a Barcelona ha estat la continuació de la mantinguda la setmana passada a Madrid, on es va posar per primera vegada damunt la taula la possibilitat de crear una taula de partits d'abast estatal.

El Govern, per exemple, demana que en formi part Podem. La idea és desdoblar el diàleg: per una banda aquesta mesa de "diàleg polític", i per l'altra la dinàmica institucional a través de la comissió bilateral Estat-Generalitat, que s'havia de trobar al desembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides