Condemna a Òmnium per demanar dades ideològiques

Confirmen la multa de 200.000 euros imposada per l'Agència de Protecció de Dades
marcel mauri omnium
marcel mauri omnium

L'Audiència Nacional ha confirmat aquest divendres la multa de 200.000 euros que va imposar l'Agència de Protecció de Dades a Òmnium Cultural per la gigaenquesta, que va tenir lloc entre octubre i novembre de 2014.

Amb motiu de la campanya Ara és l'hora, es va dur a terme una enquesta a tres milions de llars de Catalunya, on es demanava respondre a sis qüestions que tenien a veure amb la possibilitat futura d'una Catalunya independent. L'última d'elles era si la persona aniria a votar el 9-N del 2014.

Aquest divendres, l'Audiència Nacional ha confirmat la multa al·legant la vulneració de la Llei de Protecció de Dades per tractar-se d'informació ideològica. Segons Òmnium, l'entitat encara no ha rebut una notificació oficial de la multa.

Segons recull la sentència, que pot ser recorreguda al Tribunal Suprem, per efectuar el registre de les dades, Òmnium va crear un fitxer i aquest era el destinatari de les respostes rebudes tant per correu com pels voluntaris, que es lliuraven en els 20 locals que tenia l'entitat repartits per tot Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides