Vaga general la setmana del judici

La Intersindical-CSC registra la convocatòria d'una aturada els dies 5, 6 i 7 de febrer a Catalunya
Prostestes AVE Girona

En les primeres accions de mobilització durant el judici de l'1-O, la Intersindical-CSC ha registrat aquest divendres una convocatòria de vaga general pels dies 5, 6 i 7 de febrer a Catalunya, que coincidirà amb l'arrencada del procediment al Tribunal Suprem per jutjar els dirigents independentistes.

La Intersindical-CSC subratlla que la convocatòria de vaga s'ha formalitzat la primera setmana de febrer perquè és quan es compliran set anys de l'aprovació de la reforma laboral del PP, que el govern de Pedro Sánchez "ara es nega a derogar".

Però és difícil deslligar l'aturada del clima polític vinculat a l'inici del judici al Suprem. Els representants sindicals han precisat, en una nota de premsa, que dimarts es concretarà en quina jornada es realitzarà la protesta i la resta de detalls de l'aturada.

En l'argumentari que motiva la vaga, el sindicat republicà reclama la "derogació completa" de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball, i l'avenç cap a un model de funció pública "de qualitat i amb condicions laborals dignes".

La iniciativa de la Intersindical-CSC compta amb el suport de les entitats del sobiranisme civil, Òmnium i l'ANC, així com dels partits independentistes, tant ERC com la CUP i Junts per Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides