Hospitalitzats nou treballadors de Le Porc Gourmet afectats per un incident químic

L'activitat a l'escorxador s'ha reprès després que 120 treballadors fossin evacuats i que el SEM n'atengués més d'una trentena
Le Porc Gourmet
Le Porc Gourmet

Una reacció química produïda a primera hora d'aquest divendres a l'escorxador Le Porc Gourmet, propietat de Grupo Jorge SL i ubicat a Santa Eugènia de Berga (Osona), ha obligat a evacuar 120 treballadors, més d'una trentena dels quals, afectats amb picor als ulls i la gola, han estat atesos pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Un cop ventilat, l'escorxador ha reprès la seva activitat després d'una hora i mitja parcialment tancat, però quinze dels seus treballadors afectats han estat traslladats a centres mèdics: nou a l'Hospital de Vic i sis al centre d'atenció primària de Santa Eugènia. Segons Catalunya Ràdio, evolucionen favorablement.

La reacció química del clorur fèrric i l'hipoclorur sòdic, que l'empresa diu que s'ha produït quan un treballador ha comès un error en l'ús d'un producte per esterilitzar els ganivets, ha mobilitzat dotacions dels Bombers i dels Mossos d'Esquadra. Els Mossos han obert diligències per esclarir les circumstàncies de l'incident.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari