Barcelona retira les medalles a Franco i els franquistes

Fins a un total de deu condecoracions han estat revocades en el ple de l'Ajuntament de la ciutat
Franco en una visita a Barcelona

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha decidit revocar les deu medalles concedides per l'Ajuntament franquista que va atorgar al general Francisco Franco i a altres autoritats del règim del dictador.
La revocació ha comptat amb els vots a favor de tots els grups del plenari municipal tret del PP qui s'ha abstingut i ha argumentat que també caldria investigar les activitats violentes que es van fer en el bàndol republicà durant la Guerra Civil espanyola.

A Franco se li retira la "Medalla commemorativa de los XXV años de Paz" atorgada al dictador el 1964. Altres dirigents franquistes als quals se'ls ha retirat condecoracions són: general José Solchaga Zala, general Agustín Muñoz Grandes, Antonio Ibañez Freire, Sección Femenina de Falange Española, almirall Luis Carrero Blanco, Alfonso Pérez-Viñeta Lucio, Tercio de Requetes de Nuestra Señora de Montserrat, general Severiano Martínez Anido i Felipe Acedo Colunga.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat satisfeta per "la revocació d'unes vergonyants medalles i reconeixements al franquisme", i ha afegit que "Barcelona és i serà ciutat antifeixista".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides