Investiguen si un sergent dels Mossos va ordenar que no es retiressin urnes

Va etiquetar de "feixista" qui discrepés del seu parer, segons l'agent que l'ha denunciat
Comissaria dels Mossos de Premià de Mar
Comissaria dels Mossos de Premià de Mar

Un sergent dels Mossos d'Esquadra està sent investigat pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Mollet del Vallès per la presumpta comissió de delictes de desobediència, omissió del deure de perseguir delictes i coaccions arran de la denúncia d'un dels agents a qui va donar ordres l'1-O.

Segons aquest subordinat, revela El Mundo, el sergent va mostrar als seus subordinats amb el telèfon mòbil una foto de la seva germana votant i els va dir que ningú el veuria ni a ell ni usant la força contra la gent ni traient urnes.

"Haurien d'estar orgullosos de l'uniforme que porteu, sou la policia del poble de Catalunya i allà on anem ens aplaudeixen i ens posen flors", assegura el denunciant que va dir el seu comandament, segons publica El Mundo. "Qui no ho vegi així és un feixista i avui es va a treballar així", va afegir el sergent ara imputat, segons la denúncia.

A més, també s'investiga un subinspector i un subinspector als qui s'atribueix el fet d'haver-lo protegit. Segons El Mundo, el jutjat de Mollet ha acreditat les maniobres del sergent, el qual es va vantar de saber on s'havien amagat les urnes en un punt de votació d'Aiguafreda, indica el denunciant.

El Mundo també cita de la denúncia, presentada pel despatx d'advocats Aranda, Melgar & Tàsies, que els agents van evitar fer comentaris sobre les instruccions, rebudes a la comissaria de Premià de Mar durant la tarda de l'1 d'octubre del 2017, per por a possibles represàlies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides