Quin fitxatge persegueix Bartomeu per a la directiva del Barça?

Crous i Bartomeu
Crous i Bartomeu

La sortida de la Damm del súper-executiu Enric Crous després de gairebé tres dècades a la corporació cervesera pot llegir-se també en clau de futur blaugrana, especialment en un moment en què l'entorn del FC Barcelona comença a activar-se electoralment.

Enric Crous va poder entrar fa alguns mesos a la directiva de Josep Maria Bartomeu com a vicepresident econòmic, ocupant així el buit deixat per la marxa prematura de Susana Monje poc després de les eleccions de 2015. Expressament, en aquell moment Bartomeu no va triar un substitut immediatament per la falta d'un candidat prou sòlid, ja que el directiu amb millor perfil, l'empresari Silvio Elias, mai va tenir la temptació de lluitar per aquesta plaça ni tampoc el tresorer Enrique Tombas semblava preparat per a aquesta responsabilitat.

El pes de les decisions econòmiques el va assumir el mateix president Bartomeu que amb el pas del temps va anar cedint protagonisme al CEO Òscar Grau.

Finalment, abans de l'última remodelació de la junta, l'estiu passat, va sorgir l'oportunitat d'incorporar a Enric Crous quan encara estava en actiu a la Damm, aleshores com a conseller delegat de Cacaolat. Un possible fitxatge de prestigi i renom patrocinat pel mateix president. Almenys aquesta era la idea.

No obstant això, Bartomeu va topar amb la negativa, l'oposició i el veto del vicepresident primer Jordi Cardoner, rotundament en contra de la seva entrada a la junta. Davant d'aquesta situació, i del requisit d'unanimitat interna en junta per a la incorporació de nous directius, Bartomeu ja no va gosar ni proposar Enric Crous com a futur directiu, acceptant finalment que Enric Tombas fos el nou vicepresident econòmic.

El desenllaç d'aquesta jugada s'ha de veure com una batalla més de les perdudes per Bartomeu contra la seva pròpia directiva, la derrota d'un president cansat de la pertinaç rebel·lia de Jordi Cardoner contra la presència d'algun nou directiu que pogués fer-li ombra o discutir-li la candidatura a les futures eleccions.

Per això no cal descartar que l'Enric Crous acabi trobant una altra porta d'entrada al FC Barcelona. Es va especulant amb una possible sortida de Carles Tusquets com a president de la Comissió Econòmica Estatutària, que deixaria una vacant idònia per a Crous. Una altra possibilitat seria que participés en alguna de les candidatures que s'estan preparant per quan arribi el moment electoral. El que sembla difícil és que Crous i Cardoner puguin coincidir en una mateixa junta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides