Els jutges del procés citaran Rajoy

Descarten el Rei i d'altres processats, com Puigdemont i els exmembres de la Mesa
rajoy congrés

Els magistrats del Tribunal Suprem que jutjaran els 12 líders del procés han decidit que acceptaran el testimoni de l'expresident del Govern Mariano Rajoy i que rebutjaran el de tots els processats pels mateixos fets que es jutjaran, com és el cas de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont o dels sis exmembres de la Mesa del Parlament que seran jutjats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Rajoy serà citat en relació amb l'intercanvi de cartes que va mantenir amb l'expresident Puigdemont per la proclamació o no de la independència unilateral de Catalunya. Aquesta serà la segona vegada que declari com a testimoni en un judici; la primera, va ser en el de la primera època de la Gürtel.

Tampoc serà citat com a testimoni el rei, sol·licitat com a testimoni per la defensa de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez, pel discurs que va pronunciar el 3 d'octubre en relació amb el referèndum celebrat dos dies abans a Catalunya.

També serà rebutjada la petició d'algunes defenses que declari el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó. El seu testimoni se sol·licitava en relació amb el whatsap que va motivar que el president de la Sala Segona, Manuel Marchena, renunciés a presidir el Tribunal Suprem perquè a ell s'atribuïa la capacitat de controlar per darrere el tribunal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides