Torra apunta amb una DUI si hi ha sentència condemnatòria

El president català diu que plegaria "si no pogués portar aquest país a la independència"
Quim Torra
Quim Torra

El president català, Quim Torra, no descarta proclamar una declaració unilateral d'independència (DIU) de Catalunya si hi ha una sentència condemnatòria en el judici contra els líders independentistes per l'1-O.

Quim Torra tampoc descarta convocar eleccions al Parlament si el Tribunal Suprem condemna els processats. Preguntat directament per la DUI, Torra ha afirmat que "no descarto cap via democràtica i no violenta per arribar a la independència".

El president Torra, en declaracions a RAC1, ha afegit que "treballo per fer aquest país independent per mètodes democràtics, de justícia i de no violència", i ha reblat que "si no pogués portar aquest país a la independència, abandonaria".

De fet, Torra ha declarat que "jo he vingut a fer efectiva la república si no ho aconsegueixo, altres continuaran i jo ajudaré des d'altres posicions". El cap del govern català també ha assegurat que "estem en una república declarada que no es va fer efectiva", i que "la nostra aspiració és fer efectiva la república".

Torra dona per fet que "hi haurà sentències condemnatòries" del Suprem contra els líders del procés empresonats i ha afirmat que "no les acceptaré". En aquest punt, el president català ha amenaçat amb què portarà la seva resposta al Parlament tot i que no ha concretat quina seria aquesta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides