Iberpotash ha de treure el runam abocat al Cogulló des del 2008

El TSJC es pronuncia a favor dels veïns de Sallent i posa el 30 de juny com a data final dels abocaments
Muntanya de runam salí al Cogulló
Muntanya de runam salí al Cogulló

ICL Iberia Súria & Sallent, abans denominada Iberpotash, l'empresa filial de la multinacional israeliana ICL que explota diverses mines al Bages, haurà de treure el runam salí que ha abocat al Cogulló (Sallent) des de l'any 2008, segons ha determinat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Es tracta de l'any que la Generalitat va concedir una autorització ambiental que el mateix TSJC va tombar el 2013 amb una sentència que va ser ratificada el 2015 pel Tribunal Suprem.

Ara, el TSJC accepta la petició de l'associació de veïns de la Rampinya, la qual volia que s'executés la sentència ferma, cessés l'activitat d'extracció, s'elaborés un programa de restauració i es diposités una fiança.

La interlocutòria del TSJC, a banda d'exigir la retirada del residu acumulat al Cogulló els darrers 11 anys com demanen els veïns, ratifica el 30 de juny com la data a partir de la qual ICL no pot seguir abocant-hi runam.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides