L’Audiència reobre el cas del setge policial a la seu de la CUP

Estima part del recurs interposat pels anticapitalistes contra l'arxivament de la causa
Setge seu de la CUP

L'Audiència Nacional ha ordenat reobrir la investigació sobre el setge policial a la seu de la CUP el passat 20 de setembre del 2017. Així ho ha informat el partit, després que el passat mes de febrer del 2018 el jutge arxivés la denúncia que havia interposat el partit, en considerar que els agents "es van limitar a intervenir el material propagandístic en compliment de la instrucció de la Fiscalia".

En la denúncia presentada el 6 d'octubre del 2017, la CUP assegura que la policia espanyola havia desplegat una ofensiva amb detencions i registres contra els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre, i al·legaven que els agents no havien presentat cap ordre, com si es tractés d'"una organització mafiosa".

La diputada Natàlia Sànchez ha assegurat després de conèixer que es reobre la investigació que continuen veient "inacceptable" que el jutjat decidís arxivar inicialment la denúncia davant d'un intent policial de "coaccionar" l'activitat política de la CUP entrant a la seu sense ordre judicial. Tot i que celebren que es reobri la investigació, Sànchez ha avançat que no tenen "massa expectatives" sobre el resultat.

Segons l'Audiència de Barcelona, l'arxivament de la causa "no està prou fonamentat" perquè de la denúncia en sorgeixen fets que, a priori, podrien ser constitutius d'un delicte de coaccions greus. Per això, considera que, malgrat que no són admissibles totes les diligències proposades per la CUP, sí que n'hi ha algunes "absolutament necessàries".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides