Puigdemont porta Torrent i la mesa del Parlament al Constitucional

L'expresident presenta un recurs davant del tribunal estatal per la retirada de la delegació de vot
torrent puigdemont brusseles
torrent puigdemont brusseles

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha presentat un recurs al Tribunal Constitucional contra el president del Parlament, Roger Torrent, i la mesa de la cambra pel fet d'haver-li retirat la delegació de vot, segons ha avançat eldiario.es aquest vespre.

Aquesta retirada es va produir el 9 d'octubre de l'any passat, quan el Parlament va decidir -amb el suport d'ERC i PSC- no comptabilitzar el vot dels diputats suspesos que no havien designat un substitut.

L'escrit, que es va presentar el 9 de gener, sosté que la mesa "no tenia competències" per aquesta retirada de la delegació de vot.

Es tracta d'una qüestió que ja ha obert ferides rellevants dins l'independentisme: durant el mes d'octubre, la legislatura va penjar d'un fil perquè Junts per Catalunya (JxCat) sostenia que calia seguir comptant els vots dels diputats suspesos i ERC era partidària de la seva substitució.

No és la primera vegada que Puigdemont i Torrent topen, però sí que és la primera que un recurs de l'expresident de la Generalitat es refereix directament a la mesa del Parlament presidida pel dirigent d'ERC.

Fonts republicanes assenyalaven aquest vespre que és "gravíssim" haver judicialitzat, des de l'independentisme, una qüestió com aquesta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides