Vox va rebre un milió d’euros de l’exili iranià per a fundar-se

El partit d'ultradreta demana la il·legalització d'Arran per atacs contra els seus membres
Santiago Abascal

El Consell Nacional de la Resistència d'Iran (CNRI), l'oposició al règim dels Aiatol·làs a l'exili, va donar un milió d'euros a Vox amb el qual la formació espanyola d'ultradreta va pagar la campanya de les eleccions europees del 2014, les despeses de la fiança i el lloguer de la seu a Madrid, els sous de la plantilla i el sou del seu líder, Santiago Abascal.

Aquestes informacions que avança aquest dilluns El País també concreten que amb els diners de l'exili iranià Vox va pagar coses com els mobles i els ordinadors de la seu central al carrer Diego de León de la capital d'Espanya.

Així el CNRI va pagar totes les despeses que van permetre la fundació i posada en escena de la formació de la ultradreta espanyola. El primer president de Vox i fundador de la formació, Alejo Vidal-Quadras, ha reconegut que "Santiago Abascal va estar al cas de tot, li vaig explicar la meva relació amb el CNRI i li vaig dir que ens finançarien. Li va semblar bé. Estava encantat. No va posar cap pega".

Es dona la circumstància que el braç armat del CNRI va figurar a la llista d'organizacions terroristes dels Estats Units fins al 2012.

Aquest dilluns, Vox ha anunciat que presentarà una denúncia a la Fiscalia per demanar la il·legalització d'Arran, organització juvenil pròxima a la CUP, així com d'altres col·lectius antifeixistes.

El portaveu de Vox, Jorge Buxadé, ha explicat que demanaran la il·legalització d'Arran perquè aquesta organització ha assumit "directament" ser els autors de diferents actes contra membres de la formació de la ultradreta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides