Els taxistes tallen la Ronda Litoral i bloquegen el Port

Reprodueix vídeo

Els taxistes han tallat la Ronda Litoral per anar a ocupar l'accés del Port de Barcelona seguint amb les seves accions de protesta dins de la vaga que estan fent des de fa quatre dies contra el sector dels vehicles de lloguer amb conductors (VTC).

Abans de tallar la ronda, els taxistes han anat a peu des de la Gran Via on tenen els vehicles apartats impedint la circulació cap a la seu del departament d'Economia i després al Parc de la Ciutadella amb la voluntat d'arribar al Parlament.

A les portes de la Ciutadella s'han viscut moments de tensió en els enfrontaments entre els taxistes i els Mossos d'Esquadra que els han impedit accedir al recinte.

Per la seva banda, cansats de les agressions que pateixen des del sector del taxi, els conductors de VTC han decidit ocupar diferents carrils de la Diagonal de Barcelona, on han aparcat dificultant-ne la circulació.

En aquest context, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha dit que són els governs autonòmics els que han de regular el sector de VTC. Ábalos ha explicat que "les bases estan posades i la transferència és autonòmica".

Aquest matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha reunit amb agents econòmics per tractar la vaga del taxi. El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, ha qualificat la vaga del taxi d'abusiva i ha denunciat que "no es pot parar l'economia de la ciutat".

El conseller també es reuneix aquest dilluns amb les empreses de VTC per seguir tractant la proposta de la Generalitat per a aquest sector. Demà dimarts és previst que Calvet es reuneixi amb l'Autoritat del Transport Metropolità i representants del taxi.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides