Els taxistes s’enfronten als Mossos a la Ciutadella

Després d'anar a la conselleria d'Economia han marxat cap al Parlament

Centenars de taxistes s'han enfrontat a les portes del Parc de la Ciutadella amb els Mossos d'Esquadra quan els primers han intentat entrar a la força per arribar a les portes del Parlament. Els taxistes volen portar a la cambra catalana la seva protesta contra la proposta de la Generalitat que contempla que per contractar els serveis de vehicles de lloguer amb conductor es pogués fer amb un mínim de 15 minuts d'antelació, mentre que els taxistes demanen que sigui un mínim de 24 hores.

Els taxistes de Barcelona segueixen aquest dilluns la seva vaga, que ja està en el seu quart dia, i que manté tallat el tram central de la Gran Via de la capital catalana. Els vaguistes exigeixen una regulació perquè els VTC, com es coneix al servei de vehicles de lloguer amb conductor i que ofereixen bàsicament les companyies Uber i Cabify, no facin serveis de taxi i, com fan ara, no busquin clients pels carrers sinó que un cop acabin un servei tornin a cotxeres.

Es dona la circumstància que aquest dilluns hi ha hagut un increment important de la contractació de VTC, en concret per part d'usuaris que arriben a l'aeroport del Prat, on no troben cap taxi. Els taxis de Barcelona estan tenint el suport dels taxistes d'altres localitats catalans. També a Madrid, el sector del taxi exigeix una regulació per impedir que els vehicles de lloguer amb conductor facin el mateix servei que ells.
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides