Puigdemont vol Beatriz Talegón a la llista de la Crida per a les europees

La periodista i advocada també diu que ha estat sondejada per ERC
Beatriz Talegón
Beatriz Talegón

Beatriz Talegón, periodista i advocada que s'ha destacat darrerament en una defensa a ultrança de l'independentisme català, ha estat sondejada per Carles Puigdemont per a formar part d'una possible candidatura de la Crida per a concórrer a les pròximes eleccions europees, que coincideixen amb les municipals el pròxim 26 de maig.

En una entrevista a Nació Digital, Talegón assegura que "em sento molt honorada pel fet que hagin valorat el meu perfil, tant des de la candidatura que està plantejant Puigdemont com des de la coalició d'ERC, Bildu i BNG". D'aquesta manera, Talegón ha afirmat que des d'ERC també l'han sondejat per anar a les seves llistes.

Des d'ERC s'apunta però, que van ser els gallecs del BNG qui van fer l'oferiment a Talegón per a "col·laborar en la campanya". La qui va ser durant vuit anys assessora del grup socialista al Parlament Europeu ha afirmat que "estic al servei de la República i no tinc cap interès personal més enllà de ser útil per a un projecte renovador, profundament democràtic i que ofereixi una alternativa davant del retrocés en valors democràtics i llibertats".

Talegón també ha format part del consell assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, organisme liderat per Lluís Llach qui va fitxar la periodista.

Es dona la circumstància que des del PDCat, el seu president David Bonvehí, va afirmar a RAC1 que la seva formació tornaria a concórrer a les pròximes eleccions europees amb el PNB com ja ho havia fet l'anterior convocatòria el 2015.

Des d'ERC també han descartat totalment anar de la mà del PDECat o de la Crida a aquests comicis. De fet, el president dels republicans, Oriol Junqueres, qui encapçalarà la llista d'ERC va desestimar immediatament la possibilitat que Carles Puigdemont fos el seu número dos.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari