Els helicòpters també fan pudor

El Servei Català de Trànsit dona un contracte a l’empresa successora de Cat Helicòpters SL, investigada per l’Audiència Nacional en el cas Pujol
Josep Pujol Ferrusola
Josep Pujol Ferrusola

La contractació d’helicòpters per fer les tasques de vigilància aèria del trànsit a Catalunya és un dossier que crema a les mans del conseller d’Interior, Miquel Buch. L’Oficina Antifrau (OAC) i l’Audiència Nacional han investigat el presumpte tracte de favor que, durant anys, ha rebut l’empresa Cat Helicòpters SL, que s’emportava sistemàticament els contractes del Servei Català de Trànsit (SCT): es va descobrir que el funcionari encarregat de fer els plecs de bases dels concursos cobrava 4.150 euros mensuals de sotamà d’aquesta empresa.

A més, un dels socis de Cat Helicòpters SL, Jorge Barrigón, està imputat pel jutge José de la Mata –que porta el sumari del cas Pujolacusat d’ajudar a blanquejar 900.000 euros a Josep Pujol Ferrusola a través d’un préstec fictici instrumentat a Andorra. També se sospita que el tercer fill de l’expresident de la Generalitat va fer gestions per afavorir aquesta empresa d’helicòpters.

Cat Helicòpters SL va presentar concurs de creditors i va entrar en fase de liquidació. Però les seves activitats i el seu fons de comerç els ha reprès la companyia Audax Helicòpters SA, de la qual és administrador Francisco Javier Elías, un empresari que té una important presència en el negoci de l’energia eòlica.

El DOGC del passat dia 7 va publicar l’adjudicació de l’SCT, organisme dependent de la conselleria d’Interior a l’empresa Audax Helicòpters SA del contracte de lloguer d’“un helicòpter biturbina amb sistema de captació, gravació i transmissió d’imatges per al desenvolupament de les missions del Servei Català de Trànsit”. El preu d’aquest contracte, segons l’anunci que signa el director de l’SCT, Juli Gendrau –l’exalcalde convergent de Berga– és de 3,8 milions d’euros més IVA (cal assenyalar que aquest és el preu aproximat que té un helicòpter d’aquestes característiques, comprat nou de trinca!). Però Audax Helicòpters SA no només utilitza les mateixes instal·lacions que tenia Cat Helicòpters SL al moll adossat del port de Barcelona. La persona que signa aquest contracte amb l’SCT en nom d’Audax Helicòpters SA, segons la documentació a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE, és Estelle Celayeta, la parella de Jorge Barrigón, que ja havia ocupat amb anterioritat càrrecs de responsabilitat societària a Cat Helicòpters SL.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides