TVE Catalunya preveu doblar la programació en català

El projecte està pendent de l'aprovació dels pressupostos de l'Estat i s'emmarca en el 60è aniversari de la cadena
Rosa María Mateo amb Carles González

L'administradora única de l'ens públic RTVE, Rosa María Mateo, i el director de RTVE Catalunya, Carles González, ha anunciat aquest dimecres la voluntat d'"augmentar significativament" les hores d'emissió en català, principalment a través de desconnexions a La 2, i de produir per primera vegada en 20 anys una sèrie en aquesta llengua, "Bany compartit".

Mateu ha defensat respectar les llengües de cada comunitat i ha dit que ara s'emeten 20,5 hores setmanals en català; aquest any volen arribar a les 50, i "l'ideal" seria arribar a les 80 en dos anys, però el projecte està a l'espera de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat per tenir recursos.

Mateo ha afirmat que aquest augment progressiu d'hores i producció inclou debats, informatius, un magazine, documentals en català, retransmissions, pel·lícules doblades i una sèrie, i ha mostrat la seva voluntat de treballar amb productores catalanes.

González ha explicat que s'està en fase de preproducció de la sèrie en català "Bany compartit", una comèdia que estarà protagonitzada per quatre dones, i que vol que s'emeti per La1.

Aquesta voluntat d'augment de les hores i la producció en català coincideix amb el 60 aniversari del centre de producció de TVE a Catalunya, que es compleix el juliol de 2019, i amb la qual vol visualitzar el llegat de la cadena en aquests anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides