I també dos ous durs

La llista de Vox em recorda aquella mítica seqüència dels germans Marx a la pel·lícula "Una Nit a l'Òpera", a on Marx fa comanda de menjar a un cambrer, i cada cop que afegeix un nou àpat a la llista, des de dins de la cabina Chico diu: "I també dos ous durs", i Harpo fa sonar la botzina, amb el que Groucho interpreta i diu: "En lloc de dos, posa'n tres", i així uns quants cops. Aquells dos o tres ous durs marxistes s'han convertit amb el pas del temps en una expressió que ve a dir que la petició feta és il·lusòria, totalment desproporcionada. La va usar Pablo Iglesias en un debat a quatre per respondre al llavors president Mariano Rajoy, que gosava anunciar que crearia dos milions de llocs de treball; "i tres ous durs", li etzibava llavors mordaçment el polític morat.

Després d'obtenir dotze diputats a Andalusia i de convertir-se en una peça clau perquè les dretes manin, en el seu primer Déu vos guard polític, l'extrema dreta de Vox va demanar derogar la llei andalusa de violència de gènere. Un 'impossible' que el PP, ansiós per manar per fi Andalusia, va convertir en possible, donant validesa a l'argumentari fatxa. Crescuts, els de Vox, demanen ara dos ous durs, i tres…

A part de la supressió de la llei de violència masclista, entre altres demandes Vox també vol ara derogar la de la LGTB, crear una conselleria de Família i Natalitat i canviar de data el dia d'Andalusia. Aquesta festivitat, que fins ara se celebra el 28 de febrer, hauria de celebrar-se per Vox el 2 de gener, coincidint amb la presa de Granada i la fi de la Reconquesta. També fa esment al 12 d'octubre, que tindrà, segons el text, prioritat sobre qualsevol altra data i se celebrarà a totes les institucions que depenguin de la Junta d'Andalusia, inclosos els centres escolars.

Una altra de les mesures més cridaneres que inclou aquest llistat de despropòsits és l'expulsió de 52.000 immigrants. Segons el document, la Junta d'Andalusia posseeix "la documentació necessària per a l'expulsió" d'aquestes persones, però no la comparteix amb la policia.

El document de propostes presentat per Vox també recull la defensa de la Setmana Santa, la tauromàquia i l'activitat cinegètica, tres dels cavalls de batalla de la formació ultradretana durant la campanya electoral.

L'acceptació del document suposaria desmuntar l'autonomia andalusa. En ell, també es demana a PP i Cs la devolució al govern central de totes les competències en matèria d'Educació, Sanitat, Justícia i Ordre Públic.

Vox aprofita les ànsies de manar del PP i de Cs, per demanar tres ous durs i la lluna. I aspectes com la derogació de la llei de violència de gènere, que semblaven (i són) inacceptables, argumentats amb Fake news, gràcies al desfici manaire de la dreta moderada (?), es van acceptant… Mentre, el candidat a l'òrbita de Cs a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, i altres polítics d'arreu d'Europa, clamen al cel per aïllar Vox, el famós cordó sanitari. Però a Espanya, es blanquegen els seus argumentaris i se li riuen les gràcies. Una actitud irresponsable que tots plegats acabarem pagant car, temps al temps. I dos ous durs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides