Arxivades totes les querelles contra els Mossos per l’intent de cremar documents

El jutge descarta la finalitat política assenyalada pels denunciants
Planta de Tersa, a Sant Adrià de Besòs
Planta de Tersa, a Sant Adrià de Besòs

El Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona ha arxivat les 17 querelles que es van presentar contra els Mossos d'Esquadra arran de la intercepció de documentació que la policia catalana havia enviat a incinerar el 26 d'octubre del 2017 a Sant Adrià de Besòs.

Per al jutge no consta que l'intent de destrucció dels documents tingués una motivació política i no es pot concloure que les investigacions reflectides en els documents posessin de manifest una "desviació de poder" i que no estiguessin motivades per l'interès públic. Entre la documentació requisada hi havia informes de seguiments a polítics i periodistes.

De fet, expressa en la interlocutòria que la tesi de les persones que asseguren haver estat objecte de seguiments amb motivació política "ha quedat desmentida per les explicacions aportades". En aquest sentit, indica que els Mossos van compilar dades de persones que, per la seva importància, podrien haver estat partícips o víctimes d'incidents en el context de tensió del procés sobiranista. 

Els demandants recorreran contra l'arxivament de les querelles.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides