Primera investigació judicial a Espanya sobre tortures durant el franquisme

Un jutjat de València admet una querella i obre diligències contra membres de la Brigada Político-Social
Víctimes de les tortures amb membres de l'equip jurídic

El Jutjat d'Instrucció número 1 de València és el primer a Espanya que admet una querella sobre tortures de la policia franquista. En concret, ha admès a tràmit una de les sis primeres querelles presentades per les tortures que s'atribueixen a la Brigada Político-Social i ha ordenat diligències d'investigació.

La querella es dirigeix contra el qui va ser cap de la Brigada Político-Social de València, Benjamín Solsona, conegut com el Billy el Niño valencià, i contra Jacinto López Acosta i Manuel Ballesteros, també policies. Els fets van ocórrer l'abril del 1971, quan 14 persones, segons les denúncies, van ser retingudes, vexades, amenaçades, colpejades i torturades durant sis dies en dependències policials.

La resolució d'aquest dimarts, considerada una fita de la lluita contra la impunitat franquista pels lletrats de la cooperativa El Rogle, que representen els querellants, inclou una sol·licitud a l'Arxiu Històric Nacional perquè remeti als jutjats els documents relacionats amb la persona que ha presentat la històrica querella.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides