Iceta supedita negociar els comptes de Torra al suport als de Sánchez

Esquerra reitera la seva negativa i el PDECat es mostra dividit
Miquel Iceta, parlant per telèfon
Miquel Iceta

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha deixat clar aquest dijous que, si ERC i PDECat no donen suport a la tramitació i aprovació dels pressupostos generals de l'Estat, cosa que entén que han de fer per "propi interès", el seu partit no entrarà a negociar un possible suport als comptes de la Generalitat.

Iceta ha instat a l'independentisme a "reflexionar" sobre si, amb la seva actitud cap als Pressupostos estatals, pot afavorir la continuïtat del Govern "dialogant i progressista" de Pedro Sánchez o bé provocar que acabi governant a la Moncloa una "triple aliança de dretes" de PP, Cs i Vox, que seria "absolutament conservadora i reaccionària".

El secretari d'organització del PDECat i diputat al Congrés, Ferran Bel, es va mostrar obert a no bloquejar la tramitació dels Pressupostos generals, per així "donar més temps" a una negociació per tal d'arribar a una "solució política" per a Catalunya. Però, poc després, la vicepresidenta del PDECat i també diputada al Congrés, Míriam Nogueras, va puntualitzar que el seu partit ja ha decidit votar "no" a la tramitació dels comptes del Govern del PSOE.

D’altra banda, ERC es manté inamovible amb la seva negativa a validar els comptes de Sánchez mentre que el govern espanyol no faci cap moviment per avançar en la resolució del conflicte amb Catalunya. Així ho assegura avui el president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, en una entrevista a Europa Press, on insisteix que, a hores d'ara, l'executiu del PSOE no ha fet "cap moviment" ni sobre la situació dels presos i el judici ni sobre la situació política a Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides