La planta de producció de Cacaolat comença una vaga indefinida

La plantilla denuncia una manca d’acord amb l’empresa per pactar el calendari laboral del 2019
Planta de Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet
Planta de Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet

Els treballadors del departament de producció de Cacaolat de la planta de Santa Coloma de Gramenet, una seixantena, comencen una vaga indefinida aquest dijous en protesta per la manca d’acord amb la direcció de l’empresa per pactar el calendari laboral del 2019.

Tot i els intents d’arribar a un acord in extrems en una reunió aquest dimecres en la Inspecció de Treball, la mediació va finalitzar sense aquest acord per la qual cosa el comitè d’empresa del Grup Cacaolat S.L. ha convocat vaga indefinida del departament de producció.

Els treballadors argumenten que la direcció de l'empresa ha vulnerat un acord no escrit, paral·lel al conveni, del 2017 en el qual es va implantar un quart torn a la planta a canvi d'alliberar els treballadors dels torns de caps de setmana dels mesos d'estiu i també del mes de desembre.

El comitè d’empresa afirma que l’acord ja no es va respectar l’any passat per part de la direcció per les necessitats de producció de l'empresa i que pel 2019 la companyia vol seguir sense aplicar el que es va acordar.

Malgrat l’inici de la vaga, està previst que aquest divendres es faci una nova reunió entre treballadors de producció i direcció de Cacaolat per intentar apropar posicions. Es dona la circumstància que els treballadors dels departaments d'administració i repartiment tenen uns calendaris laborals independents i per tant no estan afectats per aquesta vaga.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides