El PP proposa una reforma perquè Puigdemont no rebi fons públics

Ho ha anunciat Casado, coincidint amb la reafirmació de JxCat d’investir l’expresident aquest mandat
Pablo Casado
Pablo Casado

El PP ha presentat una proposició de llei al Congrés per reformar la Llei d'enjudiciament criminal amb l'objectiu d'impedir que els acusats de rebel·lió, com l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, puguin rebre fons de titularitat pública de cap tipus.

El líder de Junts per Catalunya no rep la seva retribució com a diputat arran de la suspensió ordenada pel Suprem, però sí té dret a la retribució i prerrogatives com a expresident.

El mateix líder del PP, Pablo Casado, ha assenyalat que el seu partit vol dur a terme aquesta reforma legal perquè aquelles persones acusades per rebel·lió i en rebel·lia "no puguin tenir cap benefici de fons públics per seguir fent la seva tasca independentista".

"I això va per Puigdemont, que no pot estar vivint en un Palau pagat per l'administració de la Generalitat quan ha demanat més de 8.000 milions d'euros del FLA", ha subratllat, i ha afegit que les persones "fugades" han de deixar de viure "a costa d'aquell país al qual volen destruir".

Per això, proposa modificar l'article 839 de la Llei d'enjudiciament criminal afegint la facultat del jutge d'incloure en la interlocutòria de declaració de rebel·lia la determinació provisional que el rebel no pugui percebre aquests fons o ingressos procedents de l'erari públic.

JxCat encara vol investir Puigdemont
El gest coincideix amb l’anunci que ha fet el portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, que ha afirmat aquest dimecres que els 34 diputats del grup aposten per provar de nou investir en el càrrec l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i fer-ho en l'actual mandat, el que suposaria el relleu de Quim Torra.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari