El PDECat critica les primàries de l’ANC per les municipals

Ferran Bel lamenta que l’entitat tingui la “voluntat de fer política com un partit polític”
Ferran Bel

El secretari d’organització del PDECat, Ferran Bel, ha criticat l’ANC per donar suport i encoratjar els processos de primàries de candidatures independentistes de cara a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig.

Ferran Bel ha afirmat en declaracions a l’agència EFE que considera “absolutament incomprensible” que l’ANC hagi donat “suport” a aquests processos, afegint que “sorprèn que hagin nascut més candidatures. És curiós que tothom parli de la unitat de l’independentisme i l’únic que fan es continuar fragmentant l’independentisme”.

Bel ha criticat que l’ANC “era un moviment social sense cap vinculació partidista” però que ara “doni suport algunes candidatures en l'àmbit local, amb la voluntat de fer política com un partit polític”, cosa que “això en algun moment l’ANC ho haurà d’explicar”.

Per al dirigent del PDECat que amb aquests posicionaments l’entitat que presideix Elisenda Paluzie pot acabar perdent “bona part de la seva raó de ser”, si ara “decideix donar suport específicament un projecte en cadascuna de les ciutats, s’haurà convertit en un actor polític que competirà amb altres actors polítics”.

En aquest punt, Ferran Bel també ha criticat la candidatura presentada per Ferran Mascarell a l’alcaldia de Barcelona amb una voluntat de “pretesa unitat”, i ha afirmat que “ell sabrà perquè ho ha fet”. Per a Bel, és “difícil” que Mascarell "pugui compartir projecte" amb la candidata del PDECat, Neus Munté, malgrat que l’exconseller té el suport de Junts per la República.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides