Les bicicletes no poden circular per les voreres a Barcelona

El pla de mobilitat executat per Ada Colau va ser aprovat en el mandat de Xavier Trias
Bicis

A partir de l’1 de gener està prohibit circular en bicicleta per la ciutat de Barcelona. Així, s’executa la part final, després de nombroses moratòries, del pla de mobilitat aprovat per l’Ajuntament de Barcelona durant el mandat de Xavier Trias i que va comptar amb l’abstenció de ICV (els antecessors de Colau).

No obstant, el mateix Ajuntament preveu excepcions a la nova norma: sí que podran circular per les voreres de més de 5 metres d’ample i 3 metres d’espai lliure; pels carrils bici a la vorera a una velocitat màxima de 10 quilòmetres; entre les 10 de la nit a les 7 del matí per voreres de més de 4,75 metres d’ample i 3 metres d’espai lliure, (les de la trama Cerdà de l’Eixample); i els ciclistes menors de 12 anys i els seus acompanyants.

Segons l’Ajuntament, la moratòria de la prohibició de circular en bici per les voreres es va decretar davant del creixement previst de la infraestructura ciclista. La xarxa ciclista disposa ara d’un miler de quilòmetres de carrils de bicicleta: zones 30 i carrers pacificats i carrils bici, que s’han ampliat un 72% en tres anys i han passat de 116 a 204 quilòmetres.

Aquesta xarxa té un eix mar-muntanya i un eix Besòs-Llobregat perquè els ciclistes puguin desplaçar-se “amb més eficiència i seguretat a qualsevol punt de la Ciutat”, segons l’Ajuntament.

El pla de mobilitat urbana 2013-2018 estableix que la prioritat de circulació és dels vianants, seguits pel transport públic i la bicicleta, i en darrer lloc se situa el vehicle privat de motor. L’objectiu és “fomentar una mobilitat més sostenible, eficient i segura per avançar cap a una ciutat amb més salut i vida als carrers”.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, per millorar la mobilitat a la ciutat, també  s’aplica la normativa d’aparcament de motos i, ara, l’ordenança que regula la circulació de les bicicletes, que, a més de no poder circular per la vorera, han d’adaptar la velocitat als vianants en els carrers pacificats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides