La resposta de Pedro Sánchez a Quim Torra: “Diàleg i llei”

La Moncloa continua qualificant el discurs del president català de “monòleg independentista”
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El govern central ha respost al missatge de Nadal de Quim Torra amb aquesta afirmació: “Diàleg i llei, enfront del monòleg independentista” després que el president català digués aquest diumenge que demanava al govern central “voluntat d’encarar un diàleg creïble, sincer i valent”, per trobar “una solució democràtica i política”.

Fonts de la Moncloa han insistit que qualsevol sortida a l’atzucac en el qual està la política catalana passa “dins de la Constitució i amb els valors propis de la democràcia”, i que amb aquests paràmetres “hi ha sortides per resoldre els problemes i les necessitats de tots”.

El PP també ha reaccionat al discurs de Torra, i el president del partit, Pablo Casado, ha denunciat a les xarxes socials que el president català ha fet una “crida a la sublevació”, per la qual cosa ha preguntat al president del govern central que:“A què espera (Pedro) Sánchez a posar ordre i preservar la unitat d’Espanya? 155 ja”.

Per la seva banda, la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha afirmat també a Twitter que “Torra es ratifica en el desafiament separatista i insisteix a seguir amb el cop”, afegint que "mentre Sánchez no reaccioni, tindrem un perill públic al front de la Generalitat".

També el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha publicat a les xarxes que “el discurs de Quim Torra és un discurs que no s’adreça al conjunt dels catalans i les catalanes”, per la qual cosa “no és un discurs útil per avançar”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari