Torra vol recuperar les lleis suspeses pel Constitucional

El president recorda que el 80% de la ciutadania reivindica el dret a l’autodeterminació i que mantindrà el diàleg
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat en el seu primer missatge de Cap d’Any que el Govern posarà en marxa els mecanismes per aplicar les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional. Una mesura que preveuen fer efectiva amb el primer Consell Executiu de l’any i que, com ha assenyalat, s’emmarca en l’objectiu de situar els drets socials com a “motor de canvi republicà”.

El president ha reiterat que el 80% de la ciutadania catalana se sent republicana, que no accepta la repressió penal i que reclama el dret a autodeterminar-se. Per aquest motiu, ha assenyalat el 2019 com l’any per “fer caure els murs de l’opressió”.

Torra ha apuntat al diàleg, la negociació i la mediació internacional com les eines per trobar una solució al conflicte. En una apel·lació directa a la societat, també ha demanat “ser més forts en la unitat”.

El discurs no ha oblidat els líders polítics empresonats i a l’exili. Torra ha parlat del judici per la causa de l’1 d’Octubre que començarà aquest mes de gener com “l’altaveu més potent” de la injustícia.

El president ha insistit que són innocents i que van complir amb el que se’ls demanava, pel que continuaran les protestes contra el fet que “en ple segle XXI hi hagi exiliats i presos polítics”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides