El PDECat discrepa obertament sobre els pressupostos de Sánchez

La vicepresidenta Nogueras desmenteix el diputat Bel i assegura que el grup votarà “no” als comptes
Míriam Nogueras
Míriam Nogueras

La vicepresidenta del PDECat i diputada al Congrés, Míriam Nogueras, ha sortit al pas de les declaracions del també diputat Ferran Bel per desmentir que la formació s'obri a no bloquejar la tramitació dels pressupostos espanyols. Bel deia en una entrevista a Efe que el PDECat mantenia el "no" als comptes de Pedro Sánchez, però apostava per permetre'n la tramitació per donar "més temps" per trobar una solució política a la qüestió catalana.

Nogueras ha intentat tancar el debat en declaracions a l'ACN assegurant que la formació nacionalista votarà "no" tant als pressupostos com a la seva tramitació, i ha obert la porta a presentar una esmena a la totalitat. Aquesta posició, defensa, és la que té "quòrum" dins del partit. De fet, la diputada només preveu donar suport als comptes espanyols si Sánchez concreta alguna "proposta política" per a Catalunya.

La vicepresidenta del PDECat ha recordat els resultats del Consell Nacional del 20 de desembre, en què un 95% dels vots van donar suport a una proposta de resolució que defensava el "no" als pressupostos de l'Estat. La resolució aprovada la setmana passada concreta que el PDECat es compromet a "votar negativament els Pressupostos Generals de l'Estat a les cambres espanyoles on hi té representació mentre hi hagi presos/es polítics/es, exiliats/des".

En aquell conclave també hi va haver veus que defensaven postures més favorables a negociar els comptes de l'Estat, com ara la presidenta del propi Consell Nacional, Mercè Conesa. Finalment, la direcció del partit va proposar que el PDECat no rebutjaria les iniciatives que milloressin les condicions de vida dels catalans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides