Els comuns demanen a Torra abandonar les “ocurrències”

El portaveu dels comuns, Joan Mena, demana al president seure a negociar els pressupostos generals de l'Estat
Joan Mena

El portaveu dels comuns Joan Mena ha demanat al president Quim Torra abandonar les seves "ocurrències" com la via eslovena i apostar pel diàleg i el pacte.

En una entrevista a Europa Press, Mena ha insistit que hi ha "grans consensos socials al voltant de la llibertat dels presos polítics i a solucionar el conflicte polític per la via democràtica" del diàleg i l'acord. "Si el president se surt d'aquesta via, quedarà totalment deslegitimat", ha dit.

Mena ha exigit a Torra que s'assegui a negociar els pressupostos espanyols i que posi fi a la situació de Catalunya, que és líder "en rànquings de la vergonya" com els desallotjaments i les taxes universitàries "que fan fora els estudiants de les classes populars".

També ha celebrat que ERC i el PDECat hagin "rectificat" i s'hagin reunit amb el govern espanyol. Ha aplaudit el diàleg del 20 de desembre al Palau de Pedralbes malgrat els recels mostrats pel Govern.

Sobre la petició de Torra d'una mediació internacional, Mena ha recordat el pacte de claredat dels comuns, que implica aconseguir primer un acord entre les forces polítiques i socials de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides