L’ANC pretén controlar les cambres de comerç

L’entitat independentista té com a objectiu infiltrar-se en deu de les tretze entitats professionals de Catalunya
Elisenda Paluzie

L’ANC ha enviat un comunicat a les seves assemblees territorials en el qual afirmen que “gran part dels organismes professionals de Catalunya estan dirigits per juntes de caràcter unionista-conservador”, segons avança La Vanguardia.

L’entitat independentista vol capgirar aquesta situació i pretén que hi hagi majories independentistes als deganats i rectorats universitaris, òrgans directius de sindicats, instituts, federacions esportives, estructures empresarials i col·legis professionals amb la intenció que siguin “eines de país” amb direccions independentistes perquè estiguessin al costat d’una futura república catalana quan arribés el moment.

L’objectiu de l’ANC és evitar que des d’aquests ens professionals se segueixin fent posicionaments contraris a la independència de Catalunya. En aquest context, l’entitat independentista vol condicionar les eleccions de les tretze cambres de comerç que faran eleccions el pròxim mes de maig convocades per la Generalitat.

Si fins ara, l’ANC ha estat discreta “a fi que les candidatures que ja estan organitzades per a les pròximes eleccions en les cambres de comerç no s’alertessin i es tanquessin les portes”, ara se sap que la seva visió és que “una de les funcions de les càmeres és organitzar les empreses i poden tenir una funció molt rellevant quan calgui que les empreses canviïn de país on pagar els impostos; cal que siguin nostres”.

El text de l’entitat que presideix Elisenda Paluzie rebla que “pretenem que les cambres de comerç de Catalunya treballin per defensar el món empresarial català i no per defensar interessos que vénen de Madrid”, afegint que “quan hi hagi una nova declaració de la república catalana o una nova fuga d’empreses, els representants de les cambres usin el seu altaveu per recolzar el Govern i explicar a la ciutadania la veritat sobre les empreses i el país”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides