Colau s’hi juga l’alcaldia enfrontada a la GUB i als animalistes

El sindicat CSIF interposarà, davant fiscalia, una denuncia d’odi per amenaces a l’agent, i a la seva família, implicat en la mort de la gossa
Barcelona apareix plena de pintades contra l’actuació de la GU
Barcelona apareix plena de pintades contra l’actuació de la GU

La mort de la gossa Sota cada vegada té més ecos shakespearians. En una estranya juguesca del destí, Colau està veient com es reprodueix l’estratègia de desgast del documental Ciutat Morta que va posar contra les cordes l’ex alcalde Trias, i de la qual ella en va treure un bon rèdit polític. Que Colau i la Guàrdia Urbana no tenen bona relació és un secret a viva veu, però el sopar d’aquest Nadal se’ls ha fet amarg, als dos, pel cas de la gossa. Veus de tota Espanya, liderades pel partit animalista PACMA, han posat sota la picota la Guàrdia Urbana i Colau, jugant a fet i amagar, no sap on posicionar-se. La mort de la Sota reviu el fantasma de la Ciutat Morta.

Diuen que la venjança és una plat que se serveix fred, però en aquest cas està congelat… des del 2015. El sindicat CSIF acusa el partit animalista de fer servir la mort de la gossa Sota per entrar a l’arena política al temps que carrega durament contra l’alcaldessa Colau, “aquesta manera irracional d’actuar no ens ve de nou”, afirma el comunicat “no és ni més ni menys que el que vostè (referint-se a l’alcaldessa Colau) i els seus regidors de Barcelona en Comú van utilitzar per arribar al govern de l’Ajuntament el passat 2015”.

El comunicat, i referendat per paraules de Zambrano a una emissora de ràdio, compara l’actuació del PACMA amb la mort de la gossa Sota, amb l’actuació de Colau i el documental Ciutat Morta, “els de PACMA estan fent servir la mort de l’animal per llençar-se com una plataforma política i és la mateixa estratagema que va fer servir Colau, tergiversar l’actuació de la policia per entrar en el debat polític”. Zambrano, en una declaració que ell mateix ens ha enviat i extreta d’una entrevista a la Cope afirma que “Colau va anar de plató en plató, amb els seus amics Asens i Pisarello usant el documental per desgastar a Trias, doncs ara PACMA l’està fent el mateix”. En una dura frase del comunicat, CSIF, condemna a Colau afirmant que “està sent víctima de les seves pròpies males arts”, unes paraules que, amb molt ressentiment, Zambrano ha corroborat “està provant el mateix verí que ella va usar amb Ciutat Morta”.

El cas de Sota està desbordant l’equip de Colau. Els primers dies es va posicionar al costat dels agents, “va actuar ajustat a dret”, va piular pel twitter, per ràpidament posar-se de part dels animalistes. El joc de fet i amagar ha desconcertat la Guàrdia Urbana que acusen Colau de girar com un penell “des del CSIF li demanem que se sumi vostè a la nostra denúncia o que interposi una per tal de defensar l’honorabilitat del Cos que, precisament, vostè dirigeix. L’exigim seguretat i defensa jurídica per a tots els treballadors de l’Ajuntament”. Segons Zambrano, Colau continua fent el peix al cove amb tots “Colau no ha enviat un missatge contundent de suport a la GU i ara, això de demanar testimonis, és una burla. Estem indefensos i la nostra alcaldessa, la nostra responsable, ha girat l’esquena a la policia local de la seva ciutat”.

El comunicat fet públic pel sindicat assegura que l’agent implicat en la mort de la gossa, i per extensió la seva família i altres membres de la Guàrdia Urbana, estan sent perseguits i amenaçats tant a les xarxes socials amb pintades als seus propis domicilis, i que CSIF portarà aquests fets davant la fiscalia per denunciar un delicte d’odi contra la policia local barcelonina.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides