Qui canvia el Barça pel Cercle d’Economia?

faus barça
faus barça

L'exvicepresident del FC Barcelona, ​​Javier Faus, serà el futur president del Cercle d'Economia, una de les institucions d'anàlisi i divulgació de l'economia de major prestigi a Catalunya. Cada tres anys es renova el president, sense possibilitat de reelecció, precisament per garantir el seu dinamisme i pluralitat, un tret diferencial característic de la seva història i llarga vida des de finals dels anys 50.

La presidència de Javier Faus, un financer d'èxit capaç d'haver consolidat Meridia Capital com un dels fons d'inversió amb més expectatives de creixement i seguretat, suposa pràcticament la renúncia a un altre dels seus objectius com era la presidència del FC Barcelona un cop exhaurit  el mandat de Josep Maria Bartomeu fixat per al 30 de juny de 2021.

Les aspiracions barcelonistes de Javier Faus, que per ara vol donar prioritat al seu estatus empresarial i de promotor econòmic, es basaven en el destacat paper i protagonisme personal en el rescat econòmic del paupèrrim estat en què Joan Laporta va deixar el FC Barcelona el 2010, amb 56 milions de pèrdues en el mandat i fons propis negatius. Als dos anys la situació s'havia revertit i en 2015 es va deixar el càrrec amb més de 100 milions de beneficis acumulats, el deute net en descens i un pla de finançament de l'Espai Barça que la junta actual ha esgarriat completament.

No obstant això, Faus volia incorporar a la seva candidatura l'etiqueta continuista, la mateixa que s'atorgarà Jordi Cardoner quan arribi el moment. Faus considera que aquesta dualitat podria restar vots dins el mateix sector de socis a un i a un altre, beneficiant al candidat de l'oposició que probablement sigui Víctor Font, a priori el soci elegit d'entre les ombres de l'imperi de Jaume Roures per intentar recuperar els seus negocis al Barça.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari