Site icon El Triangle

Sànchez, Turull, Rull i Forn abandonen la vaga de fam

Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva

Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva

Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn (JxCat) han abandonat la vaga de fam aquest dijous, segons ha anunciat la seva portaveu, Pilar Calvo. En la roda de premsa on ho ha donat a conèixer, a més, Calvo ha explicat que tots quatre consideren assolit “l’objectiu de remoure totes les consciències que s’havien de remoure”, amb relació a l’activació del Tribunal Constitucional quant als seus recursos d’empara i l'impacte internacional del procés.

Sànchez i Turull van iniciar la vaga de fam el passat 1 de desembre i dos dies després s’hi van sumar Rull i Forn. L’objectiu manifestat era ubicar al centre del debat polític la inacció que retreuen al Tribunal Constitucional pel que fa als recursos que han presentat, tot denunciant que se’ls impedia l’accés a la justícia internacional. Sànchez, això sí, va dir que no durien la protesta fins a les darreres conseqüències. "No pretenem posar en risc les nostres vides, no ens hem begut l'enteniment", va declarar a El Nacional.

El diputat d’ERC Joan Tardà va titllar aquesta forma de protesta d’”innecessària”, mentre que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va esgrimir el fet que no tots els presos independentistes s’hi adherissin per evidenciar-ne la divisió. El president català, Quim Torra, per la seva part, va participar en un dejuni a Montserrat organitzat per l’ANC i la Generalitat va deixar d’oferir menjar en actes oficials com a mostra de suport. 

L’abandonament de la vaga de fam es produeix l’endemà que el president Torra, els seus antecessors en el càrrec Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont, així com els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, els ho demanessin.

Exit mobile version