Sánchez carrega contra l’independentisme

Li atribueix una “gran fal·làcia” i diu que l’1-O només hi va votar una “colla”
Pedro Sánchez, al Senat
Pedro Sánchez, al Senat

Mentre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, manté la seva intenció de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat des del Senat contra l’independentisme i, en particular, contra un dels emblemes d’aquest moviment, la consulta il·legal de l’1 d’octubre del 2017.

Sánchez ha retret als independentistes, en resposta al senador del PDECat Josep Lluis Cleries, que “volen seguir vivint d’una gran fal·làcia, de què es violen els drets i de què Espanya és un estat opressor. La gran mentida és la seva proposta independentista”.

Després d’enumerar les vegades que els catalans han estat convocats a les urnes, el president del govern ha contraposat aquestes cites electorals amb les consultes il·legals del 9-N del 2014 i l’1-O del 2017, de les quals ha dit que només “voten la seva pandilla”.

Sánchez, que considera legítim defensar l’independentisme, ha rebutjat en canvi que ho sigui el fet de trencar “la llei, l’Estatut i la Constitució”. També ha negat que els dirigents del procés empresonats siguin presos polítics.

Durant les darreres hores també havia assenyalat la divisió entre les formacions independentistes quan havia destacat que ni tan sols es posen d’acord per fer juntes una vaga de fam. Al faristol del Senat, Sánchez també s’ha mostrat partidari de “resoldre problemes” i no de “prohibir-los”, en al·lusió a les propostes d’il·legalització de partits independentistes que sonen des de la dreta espanyola.

D’altra banda, ha anunciat que el conseller de ministres que es reunirà a Barcelona el 21 de desembre aprovarà una pujada d’almenys un 2,25%, i fins al 2,75%, del salari dels empleats públics, que serà vigent a partir de l’1 de gener del 2019.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari