Els Mossos ja custodien la Llotja de Mar

La Delegació del Govern acull un degoteig de reunions entre tots els cossos policials que protegiran el Consell de Ministres
Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra ja vigilen, des d’aquest dilluns, l’edifici de la Casa Llotja de Mar de Barcelona on el pròxim divendres 21 es farà un Consell de Ministres. Aquesta vigilància es mantindrà durant les 24 hores del dia i s’allargarà fins després de la reunió de l’executiu de Pedro Sánchez, segons avança La Vanguardia.

La Delegació del Govern està acollint les reunions de treball que fan de manera permanent els comandaments dels Mossos, la Policia Nacional (CNP), la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana per acabar de perfilar l’operatiu del 21-D, per garantir l’ordre públic a la capital catalana després de les amenaces de grups independentistes per protestar contra la celebració de la reunió del govern central.

La mateixa informació apunta que en un principi es va plantejar la possibilitat de fer patrulles mixtes en les quals agents dels Mossos i de la Policia Nacional estiguessin junts en la mateixa línia, però aquesta opció es va descartar decidint repartir el desplegament dels diferents cossos en diferents sectors.

També ha transcendit que en les reunions de coordinació els qui porten la direcció de l’operatiu són els responsables de la secretaria d’Estat de Seguretat i l’equip de seguretat de la Moncloa. I que seran els responsables de seguretat de cada ministre qui la garantiran a cadascun d’ells un cop dins de la Llotja. Des de les teulades la seguretat anirà a càrrec dels Grups d’Operacions Especials de Seguretat (GOES) del CNP.

De moment s’han previst fins a set itineraris pels membres del govern central per accedir a l’edifici que ha d’acollir el Consell de Ministres. Es dóna la circumstància que dos ministres ja dormiran la nit de dijous a Barcelona per assistir a un acte de Foment del Treball. Podria ser que el president Pedro Sánchez acudís també a aquest acte, però aquesta dada no transcendirà fins a darrera hora.

A hores d'ara els veïns i comerciants propers a la Casa Llotja de Mar tenen la incertesa de què passarà divendres amb la mobilitat de la zona, tenint en compte que està previst que s’acabi tallant el trànsit de l’avinguda Marquès de l’Argentera, i no es descarta que hi hagi restriccions pels vianants al voltant de l’edifici.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari