Els GAAR, un nou grup indepe contra el Consell de Ministres

Nascuts a l'ombra dels CDR, criden a boicotejar transports, el sector energètic i les comunicacions
Els CDR
Els CDR

A les mobilitzacions que preparen les entitats independentistes (ANC i Òmnium Cultural) i els Comitès de Defensa de la República (CDR), cal sumar ara les que estan promovent els autodenominats Gaar.

Els Gaar, Grups Autònoms d'Accions Ràpides, són uns nous grups nascuts a l'ombra dels CDR fa tres mesos. Es comuniquen a través d'un canal de Telegram des del passat 5 de desembre, un dia abans del Dia de la Constitució. En aquest canal donen instruccions de com configurar un grup, que pot estar format per una sola persones, i estan organitzant les accions previstes per al pròxim 21 de desembre per protestar contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

Entre les mobilitzacions propostes estan accions contra la policia i boicots als transports, el sector energètic i les comunicacions. I asseguren que actuaran sempre des de la "no-violència".

Segons expliquen els Gaar, cada grup està format per gent que es coneix, d'una mateixa població. L'organització està pensada per no rebre ordres de ningú, de manera que si un grup cau, els altres poden seguir actuant. Apunten que les accions començaran el 21 de desembre i acabaran "el dia que la república catalana sigui proclamada".

Les accions que es plantegen són curtes i amb l'objectiu essencial de paralitzar els grans eixos de comunicació de Catalunya amb la resta d'Espanya i França, incloent-hi carreteres i vies de tren, metro i tramvia. També proposen actuar en zones industrials i contra les comunicacions amb cablejat.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari