Torra rebutja citar-se amb Sánchez el 21-D

El govern espanyol també s'adreça a Aragonès i li demana "màxima col·laboració"
Pedro Sánchez i Quim Torra
Pedro Sánchez i Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat reunir-se amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, si no és per parlar "de tots els temes". La vicepresidenta, Carmen Calvo, havia proposat formalment carta a Torra que es reunís amb Sánchez el pròxim 21 de desembre, quan tindrà lloc a Barcelona la reunió del conseller de ministres.

També per carta, Calvo s'ha adreçat al vicepresident econòmic de la Generalitat, Pere Aragonès, i a l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, per demanar "màxima col·laboració" a la Generalitat i per agrair "per endavant" la cooperació del govern municipal. La vicepresidenta destacava que la trobada podia servir per avançar per la via d'un "diàleg constructiu" i per "fonamentar" la relació entre el govern central i la Generalitat.

Aquest dimarts, la portaveu del govern català, Elsa Artadi, havia dit que no havien rebut encara cap comunicació formal de la celebració del consell de ministres a Barcelona. El govern català s'havia mostrat disposat a una trobada de Torra amb Sánchez que no fos protocol·lària i que tingués contingut polític.

El dispositiu de seguretat del 21-D totalitza més de 9.000 agents de diversos cossos policials. S'esperen concentracions d'independentistes per protestar contra el govern espanyol i mirar de boicotejar la seva reunió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides