El TC confirma la suspensió dels diputats empresonats

El recurs desestimat és el que van presentar un grup de particulars, encapçalat per l'escriptor Jaume Cabré
Líders independentistes empresonats a Lledoners

El Tribunal Constitucional ha confirmat la suspensió com a diputats d'Oriol Junqueras i la resta de líders independentistes empresonats que van sortir escollits en les eleccions del 21 de desembre. El ple ha rebutjat els recursos d'empara que van presentar perquè el TC suspengués la resolució que va adoptar el jutge del Suprem Pablo Llarena.

El ple del TC ha pres la decisió per unanimitat. Per tant, es manté la suspensió com a diputats d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva mentre duri la situació de presó preventiva.

El Constitucional no ha acceptat suspendre les resolucions que va adoptar el Tribunal Suprem al juliol, que impedeixen que els processats exerceixin les funcions públiques que els corresponen com a diputats del Parlament.

El recurs que ha desestimat el Constitucional és el que van presentar un grup de particulars, encapçalat per l'escriptor Jaume Cabré, que consideren que la decisió del Suprem vulnera el dret dels diputats, escollits lliurement, a participar en els actes públics.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari