Tardà carrega contra els CDR

El dirigent d'ERC veu "innecessària" la vaga de fam dels independentistes presos
Joan Tardà, a TVE
Joan Tardà, a TVE

El diputat i portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha afirmat que "la República no es construeix amb passamuntanyes", en resposta a les mobilitzacions que han anunciat els CDR contra la celebració del Consell de Ministres el pròxim 21 de desembre a Barcelona.

Joan Tardà ha defensat que l'executiu de Pedro Sánchez "té tot el dret" a fer una reunió del Consell de Ministres quan vulgui i on vulgui. Tardà, però, ha afegit que fer-ho a Barcelona coincidint amb la data en la qual Mariano Rajoy va convocar eleccions després de l'aplicació de l'article 155 es pot considerar com "una provocació" per part de l'independentista.

El dirigent republicà, en declaracions a TVE, també ha afirmat que veu "innecessària" la vaga de fam que estan fent els polítics independentistes del PDECat i JxCat, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, en presó preventiva al centre penitenciari de Lledoners.

Tardà ha dit, però, que aquesta vaga de fam és un gest "molt lloable", i l'ha qualificada d'"anellada" davant una situació "anòmala".

El portaveu republicà a la cambra baixa ha insistit en el fet que cal "ampliar la base social de l'independentisme" i aconseguir més suport social que defensi una república catalana abans d'intentar una nova via unilateral que ha deixat a independentistes a la presó o fugits de la justícia espanyola.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari