Tornen els “piolins” a Barcelona

El Govern espanyol vol blindar el Consell de Ministres del 21-D enviant 400 antiavalots més
Antiavalots
Antiavalots

El Govern espanyol enviarà 400 antiavalots de la Policia per blindar la seguretat de la reunió del Consell de Ministres anunciada pel 21 de desembre a Barcelona.

Els responsables d'antiavalots han rebut ja la comunicació que vuit grups més d'Unitats d'Intervenció Policial procedents de tot Espanya s'uniran el pròxim 19 de desembre als antiavalots que ja són a Catalunya. Això significarà, a la pràctica, duplicar la presència policial.

En principi, segons publica El Periódico, la seva missió conclouria el 22 de desembre, un dia després de celebrat el Consell de Ministres.

Els antiavalots tenen dos grups a la Zona Franca de Barcelona. Després de concloure l'operació Copèrnic i el desplegament del Piolín i la resta de vaixells, Interior va mantenir a Catalunya tres grups de suport, formats per una mica menys de 150 policies en total. Un grup està a la Jonquera (Girona), un altre té la seva base a Salou (Tarragona) i el tercer està a la caserna del Bruc.

L'anunci es produeix després de fer-se públic el boicot independentista. Els CDR han manifestat la seva intensió de boicotejar la presència dels ministres a Barcelona. D'altra banda, la Intersindical ha convocat una vaga general per aquest dia. L'ANC i Òmnium també estan estudiant celebrar actes reivindicatius aquella jornada.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari