Borrell interpreta que Torra crida a la insurrecció

El ministre d'Exteriors rebutja l'aplicació del 155 adduint que "el que compta són els fets"
Josep Borrell
Josep Borrell

El "llenguatge" emprat pel president de la Generalitat, Quim Torra, quan ha invocat la via eslovena per assolir la independència de Catalunya ha estat interpretat pel ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, com una "crida a la insurrecció" almenys aparent. Torra va fer una crida a anar endavant "amb totes les conseqüències" invocant un precedent que va deixar 62 morts durant una contesa de 10 dies, del qual Eslovènia va sorgir com a Estat independent.

Borrell ha rebutjat una nova aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya en aquest context, com demanava el líder del PP, Pablo Casado, perquè tot i que el ministre considera que la manifestació de Torra “sembla” una crida a la insurrecció que troba preocupant, "el que compta són els fets".

Així mateix, ha recordat que l'independentisme havia recorregut anteriorment a plantejaments semblants a la via eslovena, com quan ha esgrimit els casos de Kosovo i Irlanda. El ministre, en qualsevol cas, ha etiquetat de “greu responsabilitat” el fet d'esgrimir la via eslovena des de la presidència de la Generalitat.

Per la seva part, l'exconseller Toni Comín, que havia anunciat un tram cap a la independència "dramàtic" i havia dit que "ha arribat l'hora de pagar el preu alt, injust, però inevitable, de la nostra llibertat", ha rebaixat el seu to les darreres hores en rebutjar específicament que vulguin un esclat de violència com el que va tenir lloc a Eslovènia.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari