Saül Gordillo presidirà els mitjans públics catalans

JxCat i ERC pacten amb Ciutadans i PSC la renovació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Saül Gordillo

JxCat i ERC han arribat a un acord per renovar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb Ciutadans i el PSC. Els seients de la Corporació quedaran amb una majoria independentista (2 per a JxCat, 2 per a ERC, 1 per a Cs i 1 per al PSC) i la presidència serà a proposta dels republicans.

Els republicans han proposat el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, com a president de la CCMA, i Rosa Romà, actual degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, com a consellera. D'altra banda, JxCat proposarà els periodistes Miquel Calçada i Sílvia Cóppulo. El representant del PSC serà Xavier Marcé, vicepresident del Grup Focus i exdirector general de l'Institut Català de les Indústries Culturals.

Ciutadans hi col·locarà com a conseller a petició seva l'actual director de TVE, Eladio Jareño, que dimitirà del seu actual càrrec.

L'acord també contempla la renovació dels òrgans de direcció de TV3 i Catalunya Ràdio. El nou president de la televisió pública, càrrec que fins ara té Vicent Sanchis, l'elegirà ERC, mentre que JxCat es quedarà la presidència de la ràdio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari