L’exgerent de TV3, sota investigació judicial, s’embutxaca més de 2 milions d’euros

La productora Triacom Sudiovisual, d'Oriol Carbó, és la responsable de tres programes de la televisió catalana
Òscar Dalmau i Òscar Andreu
Òscar Dalmau i Òscar Andreu

Com TV3 no hi ha res. L’exgerent de TV3 durant l’etapa pujolista, Oriol Carbó, continua sucant de valent de la televisió pública catalana. La seva productora, Triacom Audiovisual SL, ha facturat aquest any 2018 més de 2 milions d’euros a TV3 per tres sèries de programes: Matriculats/Al volant (550.858 euros), Wizzy Dizzy (412.648 euros) i La nit dels Òscars (1.365.006 euros).

En aquestes sèries, Triacom Audiovisual SL no assumeix el cost de la producció, ja que els projectes els assumeix TV3 i l’empresa d’Oriol Carbó hi figura com a “col·laboradora”, amb la qual cosa el benefici és màxim. Segons dades del registre mercantil citades per eldiario.es, la companyia està participada per socis de Mediapro, el grup empresarial fundat per Jaume Roures, extreballador de TV3.

El nom d’Oriol Carbó apareix vinculat en l’escàndol de corrupció que investiga el jutjat n. 1 de Lleida i que, de moment, ja ha provocat la dimissió del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Una de les empreses involucrades en aquesta trama, Enginyeria Inalba SL, hauria encarregat els decorats dels programes El Gran Dictat i Fish & Chips, fets per la productora Triacom Audiovisual per TV3, a la societat Interiorismo y reformas profesionales SL d’Osca. Però, segons les investigacions judicials, aquesta societat d’Osca, administrada per un home de 81 anys, no té activitat i era utilitzada per la trama corrupta de Lleida per generar diners negres amb factures falses.

D’aquesta manera, Oriol Carbó, a través d’Enginyeria Inalba, convertia part dels seus beneficis en diners negres. Segons les proves documentals aconseguides, les sis factures falses pels suposats decorats d’El Gran Dictat i de Fish & Chips pugen a 421.000 euros. L’exgerent de TV3 és una de les persones que investiga el jutjat n. 1 de Lleida, que en els pròxims dies ha de prendre declaració als sospitosos de formar part del càrtel d’empreses de construcció que, en connivència amb polítics i funcionaris, es repartia les obres públiques a la demarcació de Lleida. 

No és la primera vegada que Oriol Carbó apareix involucrat en negocis tèrbols. Durant la investigació judicial del cas de les ITV es va descobrir que Anna Vidal, la dona d’Oriol Pujol, i Sandra Buenvarón, la dona de David Madí, havien cobrat importants emoluments de les empreses de l’exgerent de TV3 entre els anys 2008 i 2009. En concret, 106.560 euros en el cas d’Anna Vidal i 91.910 euros en el de Sandra Buenvarón. Un informe de l’Agència Tributària va assenyalar que aquestes factures eren falses, però el cas va ser arxivat per prescripció temporal dels fets investigats.

Entre els anys 2011 i 2017, Triacom Audiovisual SL va facturar 20,7 milions a TV3. Aquest any, la “collita” també ha estat bona: més de 2 milions d’euros, en bona part gràcies a les bromes d’Òscar Andreu i Òscar Dalmau, que s’han convertit en la “mina d’or” de l’exgerent de TV3.

(Visited 234 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari