Jordi Pujol reedita el “no tenim ni cinc”

L'expresident diu, durant la presentació d'un llibre-homenatge sobre ell, que "tenia molts diners i ara no en tinc"
Jordi Pujol
Jordi Pujol

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reaparegut aquest dilluns en la presentació del llibre Jordi Pujol. Les arrels d'una lluita, la seva obra política, promogut per l'entitat Amics de Jordi Pujol, la mateixa que el passat mes de maig va organitzar un aplec per reivindicar-lo.

Durant la seva intervenció, l'històric líder nacionalista ha reconegut que "algun error hi ha hagut" després d'expressar que "tots han d'entendre que, si això em passa a mi, no és perquè no hi ha hagut algun motiu. Jo m'he sentit culpable. No he anat a la política a fer diners, jo tenia molts diners i ara en no tinc".

Aquestes han estat les seves paraules després de la intervenció de l'escriptor i exdiputat convergent Vicenç Villatoro, el qual ha criticat que es llegeixi el llegat de Pujol únicament des de la perspectiva de la fortuna amagada a l'estranger, i ha plantejat que "la condemna o el retret" no han de contaminar aquest llegat.

En el marc d'aquest acte, al qual ha assistit el successor de Pujol, Artur Mas, una altra intervenció destacada ha estat la de l'exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega, que s'ha proclamat desacomplexadament pujolista. L'expresident Pujol, per la seva part, s'ha mostrat solidari amb els dirigents del procés presos, i ha dit que pateixen una situació pitjor que la del seu empresonament durant la dictadura franquista, ja que aleshores "veia la sortida, però ara no".

Oriol Pujol, dilluns a l'Audiència
D'altra banda, l'únic fill de l'expresident Pujol que s'ha dedicat a la primera línia política, l'exsecretari general de Convergència Oriol Pujol, ha estat citat dilluns, 10 de desembre, a l'Audiència de Barcelona. La Fiscalia havia demanat que ingressés a la presó per complir la condemna de dos anys i mig de presó pel cas de les ITV i el jutge ha de decidir si ordena l'empresonament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.