L’incompliment de la llei de persones amb discapacitat deixa 30.000 catalans sense feina

La UGT denuncia la preferència de les empreses a accedir a mesures alternatives a la contractació de persones discapacitades
El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La UGT ha presentat l'informe 'Les persones amb discapacitat i el mercat de treball a Catalunya' del qual es desprèn que si totes les empreses i establiments de Catalunya complissin la quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat, 28.644 persones més amb discapacitat tindrien feina, és a dir, un 42,8% més de les que actualment tenen ocupació.

El sindicat denuncia que molts dels Centres Especials de Treball (CET) han perdut el seu caràcter social i la seva finalitat originària d'afavorir la transició cap al mercat laboral ordinari, i han esdevingut veritables multinacionals de la discapacitat que abusen, exploten i denigren els seus treballadors i treballadores amb discapacitat.

En l'informe de la UGT es diu que, malgrat que 1 de cada 2 persones amb discapacitat és potencialment activa per edat, el col·lectiu es caracteritza per la baixa activitat, baixa ocupació i elevat atur.

La UGT recorda que la Llei general de drets de les persones amb discapacitat (LISMI) estableix que les empreses amb 50 persones treballadores o més han de respectar una quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat igual o superior al 33%.

Malgrat aquest marc legal, existeixen diferents supòsits d'exempció de l'obligació de contractar persones amb discapacitat, de forma total o parcial. Les dades recollides en l'informe evidencien la preferència de les empreses a accedir a aquestes mesures alternatives a la contractació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides