L’incompliment de la llei de persones amb discapacitat deixa 30.000 catalans sense feina

La UGT denuncia la preferència de les empreses a accedir a mesures alternatives a la contractació de persones discapacitades
El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La UGT ha presentat l'informe 'Les persones amb discapacitat i el mercat de treball a Catalunya' del qual es desprèn que si totes les empreses i establiments de Catalunya complissin la quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat, 28.644 persones més amb discapacitat tindrien feina, és a dir, un 42,8% més de les que actualment tenen ocupació.

El sindicat denuncia que molts dels Centres Especials de Treball (CET) han perdut el seu caràcter social i la seva finalitat originària d'afavorir la transició cap al mercat laboral ordinari, i han esdevingut veritables multinacionals de la discapacitat que abusen, exploten i denigren els seus treballadors i treballadores amb discapacitat.

En l'informe de la UGT es diu que, malgrat que 1 de cada 2 persones amb discapacitat és potencialment activa per edat, el col·lectiu es caracteritza per la baixa activitat, baixa ocupació i elevat atur.

La UGT recorda que la Llei general de drets de les persones amb discapacitat (LISMI) estableix que les empreses amb 50 persones treballadores o més han de respectar una quota del 2% de persones treballadores amb discapacitat igual o superior al 33%.

Malgrat aquest marc legal, existeixen diferents supòsits d'exempció de l'obligació de contractar persones amb discapacitat, de forma total o parcial. Les dades recollides en l'informe evidencien la preferència de les empreses a accedir a aquestes mesures alternatives a la contractació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.