Què gira com un mitjó Carles Puigdemont?

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Twitter és l'eina que té més a l'abast en el seu dia a dia l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per mantenir-se, des de Waterloo, com un actor important en l'escenari polític català. Des d'aquesta plataforma, i arran dels resultats de les eleccions andaluses, el líder de Junts per Catalunya ha piulat: "PSOE, PP i Cs tenen lluites compartides amb VOX. Han anat de la mà contra les institucions catalanes. Els han homologat. La seva voracitat per anar contra el sobiranisme els ha provocat un empatx de nacionalisme espanyol. De què se sorprenen? Sempre hi han sigut".

L'ús de l'expressió "lluites compartides" per part de Puigdemont xoca amb l'habitual, ja que l'expresident l'aplica sobre l'anomenat "eix nacional" i la dirigeix contra l'adversari polític. En canvi, l'expressió ha estat sovint emprada els darrers anys en termes de complicitat i sempre sobre l'"eix social" (tot i que amb el proselitisme processista de rerefons). Per exemple, l'han esgrimida representants de la CUP i ERC envers els dels comuns. Òmnium Cultural, per la seva part, va organitzar el 2016 una campanya anomenada "Lluites compartides" de reconeixement "a totes les lluites que han contribuït a construir el nostre país" del 1950 al present.

D'altra banda, Carles Puigdemont ha sucat pa en l'auge de la ultradreta en resposta a un tuit de la dirigent ultra francesa Marine Le Pen: "El neofeixisme europeu saluda l'augment de l'unionisme espanyol. Tinguem-ho present. I el PSOE ha de preguntar-se com és que apuntar-se amb entusiasme a la cultura «a por ellos» no li ha impedit el naufragi". Algun usuari de Twitter, com el periodista Antonio Maestre, ha recordat el suport que l'expresident català ha rebut de dirigents europeus tan controvertits com el flamenc Theo Francken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.