Rull i Forn se sumen a la vaga de fam

Els exconsellers d'Interior i de Territori segueixen els passos de Turull i Sànchez
Quim Forn i Josep Rull
Quim Forn i Josep Rull

Joaquim Forn i Josep Rull se sumen a la vaga de fam encetada dissabte per Jordi Turull i Jordi Sànchez a la presó de Lledoners. "Ho fem per sumar-nos a la denúncia del bloqueig de l'accés als tribunals internacionals i en particular a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa amb el seu comportament injust i arbitrari", assenyalen en un comunicat.

Els dos exmembres del Govern de Carles Puigdemont, per als quals la Fiscalia demana 16 anys de presó i inhabilitació per un presumpte delicte de rebel·lió pels fets de l'1-O, han assegurat que assumeixen els "riscos i les conseqüències" d'aquesta "mesura extrema de protesta". No obstant això, mantenen que la "injustícia" que, a parer seu, pateixen, els legitima per prendre aquesta decisió.

A través dels seus respectius comptes de Twitter, els dos exconsellers han reiterat que inicien aquesta vaga de fam i la justifiquen en què és dels "pocs mitjans" per protestar contra el fet que els facin "complir condemna abans de jutjar-te". Per la seva banda, el també pres per la mateixa causa, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha expressat la seva solidaritat amb Rull i Forn a través de Twitter. "Mai caminareu sols", ha proclamat Cuixart.

Es dona la circumstància que els quatre presos empresonats que renuncien voluntàriament a deixar d'ingerir aliments pertanyen o al PDECat o a JxCat. Fonts d'ERC expressen de nou la seva solidaritat amb aquesta decisió però eviten parlar de si els seus presos se sumaran a la vaga.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides