‘Pressing ERC’ des del puigdemontisme

Rahola i Llach esgrimeixen la vaga de fam de Turull i Sànchez per reclamar unitat
Pilar Rahola
Pilar Rahola

Dues figures mediàtiques de l'independentisme com la columnista Pilar Rahola i el cantautor i exdiputat de JxSí Lluís Llach han interpel·lat Esquerra Republicana (ERC) perquè se sumi a la vaga de fam iniciada pels diputats de Junts per Catalunya Jordi Sànchez i Jordi Turull.

Llach, que presideix el Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Civil i Social per un Debat Constituent, ha difós a Twitter una foto de set dirigents processistes presos -tots excepte Carme Forcadell i Dolors Bassa- acompanyada d'aquest missatge: "Tenim dos magnífics candidats a la Presidència de la Generalitat en vaga de fam. Què més ha de passar per remar plegats?".

Aquesta crida a la unitat sorgeix després que ERC hagi reiterat, un cop més, que rebutja formar part de llistes unitàries de l'independentisme a les conteses electorals del 2019. De fet, el seu nou candidat a l'alcaldia de Barcelona és l'exconseller Ernest Maragall.

En el mateix sentit que Llach s'ha pronunciat la influencer independentista Pilar Rahola: "La vaga de fam de Jordi Turull i Jordi Sànchez hauria de fer reflexionar seriosament els partits independentistes. Prou de batalles caïnites. Unitat, coratge i valentia".

A més, durant la seva intervenció al programa Preguntes freqüents (TV3) d'aquest cap de setmana, Rahola ha dit: "Imagino que en algun moment algú d'ERC se sumarà a la vaga de fam, però són decisions personals".

Segons ella, aquesta vaga de fam és "el gest més important, més rotund i més frontal respecte l'Estat que hem fet des de l'1-O", per bé que Jordi Sànchez ha explicat que no pretenen "posar en risc les nostres vides. No ens hem begut l'enteniment".

La denúncia a través del dejuni que promou el puigdemontisme -"el bloqueig a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa"- frega les 190.000 adhesions segons el web de la iniciativa, vagadefam.cat.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari