Batet descarta l’autodeterminació en la reforma constitucional

La ministra entén que "una constitució no incorpora elements que portin a la destrucció de l'estat"
Meritxell Batet

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha rebutjat incloure el dret a l'autodeterminació en la reforma de la Constitució que proposa el PSOE.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Batet ha argumentat que plantejar-ho és "no entendre a què responen les constitucions". "Un estat neix amb voluntat de perdurar, el que no fa és posar en els textos constitucionals elements que suposin la destrucció de l'estat", diu.

Batet ha apuntat que quan es va crear la constitució dels Estats Units alguns van plantejar incloure el dret a l'autodeterminació, però els federalistes van respondre que això era "tant com posar una bomba de rellotgeria en el mateix cor del sistema".

D'altra banda, en preguntar-li sobre el paper del rei, ha remarcat que quan el PSOE planteja una reforma constitucional és per incorporar nous drets fonamentals que estan consolidats ara però no quan es va votar la Constitució el 1978.

També ha considerat una prioritat abordar l'organització territorial, però no la qüestió del cap d'estat. Sobre una hipotètica votació al voltant de la monarquia, ha apuntat que el que s'hauria de votar és la totalitat del nou text de la Constitució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides